Այսպիսի կարկանդակների տեսքն անգամ բավական է, որ ուտելու ցանկություն առաջանա: Բանջարեղենային կարկանդակ

Բաղադրիչներ

350 ալյուր

10 գ խմորիչ

60 մլ տաք ջուր

50 մլ ձիթայուղ

աղ

160 մլ տաք կաթ

կանաչ սոխ

½ կանաչ պղպեղ

½ կարմիր պղպեղ

½ դեղին պղպեղ      

0,5 թ/գ օրեգանո

150 գ պանիր

1 ձվի դեղնուց

մակ

Պատրաստման եղանակը

Խոր տարայի մեջ ալյուր լցնել, կենտրոնում փոսիկ անել, լցնել խմորիչ, ջուր, խառնել

Ավելացնել աղ, ձիթայուղ, կաթ

Լավ խառնել և խմոր հունցել (անհրաժեշտության դեպքում մի քիչ կաթ ավելացնել)

Ավելացնել մանրացրած կանաչ սոխ, գունավոր պղպեղներ, օրեգանո, քերած պանիր և հունցելով խառնել խմորի հետ

Խոր տարայի մեջ ձիթայուղ քսել, խմորը դնել, երեսը նույնպես պատել ձեթով, ծածկել սննդային պոլիէթիլենով և թողնել 40 րոպե

Խմորը բաժանել 8 հավասար մասերի, շրջանի ձև տալ, դնել ջեռոցի տապակի մեջ, ծածկել և 20 րոպե թողնել: Յուրաքանչյուրի վրա ձու քսել, խաչաձև կտրվածք անել

Պանիր լցնել կենտրոնում, զարդարել մակով և դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 20-25 րոպե

Կարող եք համտեսել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում