Այնքան համեղ են, որ անընդհատ կցանկանաք պատրաստել: Մսով և պանրով կարկանդակներ

Բաղադրիչներ

Խմորի համար`

1 թ/գ խմորիչ

220 մլ տաք կաթ

1 թ/գ շաքարավազ

1 ձվի դեղնուց

60 մլ ձեթ

400 գ ալյուր

1 թ/գ աղ

Խճողակի համար`

Տոմատի մածուկ կամ աղացած լոլիկ+ աղ, օրեգանո, 50 մլ. ձիթայուղ

1 գլուխ սոխ

300 գ աղացած միս

1 թ/գ աղշ

1 թ/գ սև պղպեղ

1 թ/գ կարմիր պղպեղ

Պանիր

1 ձվի դեղնուց

քնջութ

Պատրաստման եղանակը

Խոր տարայի մեջ լցնել խմորիչը, կաթը, շաքարավազը, ձվի սպիտակուցը, ձեթը և լավ խառնել

Ավելացնել ալյուր` մաս-մաս, աղ, լավ խառնել և խմոր հունցել

Ծածկել և թողնել 1 ժամ

Թավայի մեջ աղացած լոլիկ կամ տոմատի մածուկ լցնել, ավելացնել մի պտղունց աղ, օրեգանո, ձիթայուղ, լավ խառնել, դնել կրակին 5-6 րոպե, թողնել սառչի

Առանձին թավայի մեջ խորանարդաձև կտրատած սոխ լցնել, 1 րոպե տապակել, ապա ավելացնել աղացած միսը, համեմել աղով, սև և կարմիր պղպեղներով և թողնել լավ տապակվի

Խմորը բաժանել 15 հավասար մասերի, գնդել, բացել, 1 թ/գ տոմատի սոուս լցնել, տարածել, 1,05 ճ/գ խճողակ լցնել , քերած պանիր ավելացնել և ծածկել

Դասավորել ջեռոցի թավայի մեջ, ծածկել և թողնել 15 րոպե, որից հետո ձվի դեղնուց քսել յուրաքանչյուրի վրա, քնջութ ցողել և դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 20-25 րոպե

Շտապեք համտեսել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում