Բաղադրիչներ
700 գ հավի միս
400 գ սունկ
200 գ գազար
1 պղպեղ
100 գ կանաչ սոխ
150 գ մայոնեզ
2 ատամիկ սխտոր
սև և կարմիր պղպեղներ
0,5 թ/գ քրքում
0,5 թ/գ աղ
1 ձու
2 լավաշ
1 ճ/գ քնջութ
Պատրաստման եղանակը
Սունկը կիսալուսնաձև կտրատել, առանց ձեթի տապակել այնքան, մինչև առաջացած հեղուկը գոլորշիանա և ոսկեգույն երանգ ստանա
Ավելացնել ձեթ, բարակ կտրատած կամ քերած գազար, թողնել 3 րոպե, ավելացնել բարակ կտրատած պղպեղ, թողնել ևս 3-4 րոպե
Ավելացնել մանրացրած կանաչ սոխ, աղ, թողնել ևս 1 րոպե և վերցնել կրակից
Հավի միսը կտրատել, տապակել, վերջում ավելացնել աղ, սև և կարմիր պղպեղներ, քրքում և վերցնել կրակից
Լավաշները ուղղանկյունաձև կտրատել։ Մայոնեզին ավելացնել ճզմած սխտոր, լավ խառնել, քսել յուրաքանչյուր լավաշի վրա
Ավելացնել 2-ական ճ/գ տապակած բանջարեղեն, լավ տարածել
Ավելացնել 1 ճ/գ տապակած միս, կողային հատվածները դեպի ներս ծալել, ապա ռուլետի պես փաթաթել
Ձու քսել, քնջութ և մի քիչ կարմիր քաղցր պղպեղ ցողել և դնել 220-250°С տաքացրած ջեռոցում 25 րոպե
Կարող եք մատուցել )))
Բարի ախորժակ