Այնքա՜ն փափուկ և համեղ են ստացվում` կհամոզվեք, երբ կպատրաստեք: Չեբուրեկներ` պանրով և խոզապուխտով

Բաղադրիչներ

500 գ ալյուր

1 թ/գ խմորիչ

2 թ/գ շաքարավազ

260 մլ տաք ջուր

1 թ/գ աղ

Տոմատի սոուս

150 գ պանիր

խոզապուխտ

Պատրաստման եղանակը

Ջրի մեջ լուծել խմորիչն ու շաքարավազը, ապա ավելացնել ալյուրի մի մասը, աղը, գդալով կամ պատառաքաղով լավ խառնել

Ավելացնել ալյուրի 2-րդ մասը, լավ խառնել, ծածկել և 2 ժամ թողնել տաք տեղում

Տեղափոխել սեղանի վրա, ալյուրի օգնությամբ խմորն իրար վրա բերելով` ամբողջացնել

Բաժանել մասերի, գնդել (յուրաքանչյուրը մոտ 70 գ), ծածկել և թողնել 20 րոպե հանգստանա

Օվալաձև գրտնակել, ավելացնել 1-2 թ/գ տոմատի սոուս, 1 կտոր խոզապուխտ, մի քանի փոքրիկ կտոր պանիր, իսկ խմորի անկյուններին ջուր քսել, որպեսզի լավ կպնեն իրար

Մի կողմից հավաքել (կիսալուսնի պես), ամրացնել, անկյունները հավասարեցնել

2 կողմից տապակել առատ ձեթի մեջ (պետք չէ շատ կարմրի)

Թողեք 10-15 րոպե, ապա մատուցեք )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում