Բաղադրիչներ
2 ձու
40 գ ալյուր
25 գ կաթ
4 ճ/գ շաքարավազ
վանիլին
ձեթ
Պատրաստման եղանակը
Ձվերի դեղնուցն ու սպիտակուցն առանձնացնել: Դեղնուցներին ավելացնել կաթ, 1 ճ/գ շաքարավազ, մի պտղունց վանիլին, ալյուր և լավ խառնել
Սպիտակուցները հարել` մաս-մաս լցնելով 3 ճ/գ շաքարավազ
Դեղնուցն ու սպիտակուցը խառնել իրար
Լցնել խոհարարական պարկի մեջ: Թավան տաքացնել ձեթ քսել (ինչպես անում եք նրբաբլիթներ պատրաստելիս) և շրջանաձև լցնել ստացված խմորը: 3 կաթիլ ջուր կաթեցնել թավայի անկյուններում, ծածկել կափարիչն ու թողնել թույլ կրակին 5 րոպե
Երբ ջրի կաթիլները սկսում են գոլորշիանալ` ևս մեկ բարակ շերտ խմոր լցնել փանքեյքերի վրա, ծածկել և ևս 1 րոպե թողնել
Շրջել հակառակ կողմի վրա, դարձյալ ջուր կաթեցնել, ծածկել և թողնել ևս 5 րոպե
Պատրաստ են )))
Բարի ախորժակ