Ամենահամեղ և գունեղ ամառային աղցաններից մեկը: Բանջարեղենային աղցան

Բաղադրիչներ

5 սմբուկ

½ կարմիր պղպեղ

½ կանաչ պղպեղ

4 վարունգ

4 լոլիկ

4-5 ատամիկ սխտոր

կանաչ սոխ

1 թ/գ համեմի աղացած սերմ

աղ

5-6 կաթիլ քացախաթթու

համեմ

Պատրաստման եղանակը

Սմբուկները միջին երկարությամբ կտրատել, տապակել ձեթի մեջ (ձեթը լցնել այնքան, որ սմբուկները ծածկվեն)

Ավելացնել երկարությամբ կտրատած պղպեղները, վարունգը

Լոլիկների միջուկները հեռացնել, իսկ մնացածը երկարությամբ կտրատել և ավելացնել մյուս բաղադրիչներին

Ավելացնել կանաչ սոխ, մանրացրած սխտոր, համեմի աղացած սերմ, տաքացրած ձեթ, 5-6 կաթիլ քացախաթթու, աղ և լավ խառնել

Ավելացնել համեմ, 20 րոպե թողնել սառնարանում և մատուցել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում