Մսով ուտեստ «Կիլիմանջարո»
Համեղ և գեղեցիկ ուտեստ, որը կսիրեն Ձեր ընտանիքի անդամները: Շատ պարզ պատրաստման եղանակ և հասանելի մթերքներ:
Բաղադրիչներ
- 400 գ տավարի աղացած միս
- 2 ատամիկ սխտոր
- 1 ճաշի գդալ ալյուր
- 0.5 կապ մաղադանոս
- 40 գ կարագ
- 50 գ պանիր
- 30 գ պանիր Չեդդեր
- 1.5 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ
- 2.5 թեյի գդալ աղ
- 1 հատ սոխ
- 1 հատ ձու
- 4 ճաշի գդալ բուսայուղ
- 1 թեյի գդալ պապրիկա
- 4 հատ կարտոֆիլ
- 150 մլ կաթ
- 300 մլ ջուր
- 0.5 թեյի գդալ սև պղպեղ
- սամիթ
Պատրաստման եղանակը
1 Սոխը և սխտորը անցկացնել քերիչով:
2 Ավելացնել աղացած մսին, վրան լցնել համեմունքները, մանր կտրատված կանաչին, փուն և բուսայուղը, և ձեռքով լավ խառնել:
3 Մսի ֆարշից ստանալ միջին չափսի գնդիկներ, մեջտեղի հատվածը ձոեռքով փոսիկ բացել:
4 Եփել 180°C ջեռոցում 20 րոպե:
5 Կարտոֆիլը լավ եփել, ստանալ խյուս, վրան ավելացնել կարագը և աղը, լավ խառնել: Ավելացնել նաև քերած պանիրը:
6 Լցոնելու համար տոմատի մածուկին ավելացնել 0.5 թեյի գդալ աղ, և ջրով բացել: Լցնել մսի վրա:
7 Կարտոֆիլի խյուսը ավելացնել մսի փոսիկների մեջ:
8 Վրան ցանել քերած Չեդդեր պանիրը, և դնել 200°C ջեռոցը 25 րոպե:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստում ենք սիրով:
Պատրաստում ենք սիրով: