Ամենահամեղ Մեղրով տորթը տատիկի դասական բաղադրատոմսով

Մեղրով տորթ

Բաղադրիչներ
3 հատ ձու
300 գ շաքարավազ
50 գ կարագ
500 գ ալյուր
150 գ մեղր
1 թեյի գդալ սոդա

Կրեմ
1 տուփ խտացրած կաթ
200 գ կարագ

Պատրաստման եղանակը

Ձուն և շաքարավազը հարիչով հարել:

Ավելացնել սենյակային ջերմաստիճանի կարագը, մեղրը և սոդան, և լավ հարել:

Խմորը դնել կրակի վրա՝ եռռացող ջրի մեջ: Անընդհատ խառնել մինչև գույնը դառնա կարամելագույն:

Խմորի գույնը մգանալուց հետո ավելացնել 1 բաժակ ալյուր, խառնել 2-3 րոպե:Այնուհետև ավելացնել ալյուրի մյուս մասը մինչև պինդ խմոր ստացվի:

Պինդ զանգված ստանալուց հետո խմորին ալյուր ավելացնել և սեղանին հունցել:

Խմորը բաժանել 7-8 մասի, խրտնակով բացել, կափարիչով ստանալ ձևը:

Թխել 180 աստիճան տաքությամբ ջեռոցում 3-5 րոպե:

Կրեմ

Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը հարիչով հարել մինչև սպիտակելը:

Ավելացնել խտացրած կաթը, և լավ հարել մինչև միասեռ զանգված ստացվի:

Կրեմը քսել շերտերին, վերին շերտի վրա ավելացնել ավելացած խմորից ստացված փշրանքները:

Բարի ախորժակ:
Պատրաստում ենք սիրով:

Կիսվել Facebook-ում