Բաղադրիչները
3.25 բաժակ ցորենի ալյուր,
400 գ խտացրած կաթ,
1 թեյի գդալ սոդա,
1 թեյի գդալ քացախ,
750 մլ կաթ,
200 գ կարագ,
1.5 բաժակ շաքարավազ,
2 հատ ձու,
վանիլին՝ ըստ ճաշակի:
Պատրաստման եղանակը
Շերտերի համար խառնել 3 բաժակ ալյուրը, խտացրած կաթը և հանգցրած սոդան: Պետք է էլաստիկ խմոր ստացվի:
Խմորը բաժանել 8 հավասար մասերի, գրդնակել թավայի մակերեսի չափով, և տապակել շերտի յուրաքանչյուր կողմը մոտ մեկ րոպե: Այնուհետև հավասարեցնել բոլոր շերտերը: Ավելցուկ մասերը կտրել և մանրեցնել: Սա կծառայի տորթի ձևավորման համար:
Կրեմի պատրաստման համար հարկավոր է խառնել 3 ճաշի գդալ ալյուրը, կաթը, շաքարավազը, ձուն և վանիլինը: Խառնուրդը դնել միջին ուժգնության կրակին և խառնել այնքան ժամանակ, մինչև կպնդանա:
Հենց զանգվածն արդեն պինդ կլինի, հանել կրակից, անմիջապես ավելացնել կարագը և կրկին խառնել:
Շերտերի վրա քսել տաք կրեմը և վրան շաղ տալ մանրեցված կտորները: Թողնել մեկ ժամ և ավել, որպեսզի կրեմը ներծծվի:
Բարի ախորժակ