Ախորժելի կարկանդակ
2 ժամ
Բաղադրիչներ
Խմոր
- 300 գ ալյուր
- 300 գ կեֆիր
- 200 գ թթվասեր
- 4 հատ ձու
- 1 հատ ձվի սպիտակուց
- 0.5 թեյի գդալ աղ
- 20 գ փխրեցուցիչ
Միջուկ
- 200 գ կանաչ սոխ
- 4-6 հատ ձու
- 1 ճաշի գդալ թթվասեր
- աղ
- սև պղպեղ
- մաղադանոս
- սամիթ
- կանաչ սոխ
Կարկանդակի մակերեսի համար
- 1 հատ ձվի դեղնուց
- 1 ճաշի գդալ թթվասեր
- 1 ճաշի գդալ քունջութ
Պատրաստման եղանակը
1 Նախ պատրաստել միջուկը: Դրա համար կտրատել կանաչ սոխը, սամիթը և մաղադանոսը:
2 Ձուն խաշել և կտրատել և խառնել կտրատված կանաչու հետ՝ համեմելով աղով, պղպեղով և թթվասերով:
3 Խմորը պատրաստելու համար 4 ձուն և 1 ձվի սպիտակուցը, խառնել թթվասերի, աղի և կեֆիրի հետ:
4 Առանձին ամանով մաղված ալյուրի մեջ ավելացնել փխրեցուցիչը, լավ խառնել և մի քանի մասով լցնել կեֆիրով զանգվածի մեջ՝ զուգահեռաբար խառնելով:
5 Ստացվում է խիտ, բայց ծորացող խմոր:
6 Ձևամանի (24սմ) մեջ ձեթ քսել, և հատակը ծածկել յուղաթղթով:
7 Ձևամանի մեջ լցնել խմորի մի մասը, այնուհետև միջուկը, իսկ հետ կրկին մնացած խմորը:
8 Թթվասերը և դեղնուցը խառնել և քսել կարկանդակի մակերեսին, վրան քունջութ շաղ տալ:
9 Թխել 180 ջերմաստիճանում մոտ 1 ժ 10 րոպե: