Տապակած հավ
Հյութեղ և ախորժելի տապակած հավը սիրում են բոլորը:
Բաղադրիչներ
- 1 հատ ամբողջական հավ
- 2 ճաշի գդալ բուսայուղ
- 5 ատամիկ սխտոր
- 1 ճաշի գդալ լիմոնի հյութ
- 4 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ
- 1 ճաշի գդալ աջիկա
- 1 թեյի գդալ խմելի–սունելի
- 10 գ համեմ
- 1 թեյի գդալ չորացրած ռեհան
- 1 թեյի գդալ պապրիկա կամ կարմիր պղպեղ
- 0.5 թեյի գդալ կծու կարմիր պղպեղ
- սև պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը
1 Հավը ծածկել սննդային թաղանթով, և խոհանոցային մուրճով ծեծել:
2 Տեղավորել ամանի մեջ, համեմել կիտրոնի հյութով, սև և կարմիր պղպեղներով և աղով: Սննդային թաղանթով ծածկել, թողնել 30 րոպե մարինացվի:
3 Ջեռոցի տարայի մեջ ավելացնել բուսայուղ, հավը տեղափոխել տարայի մեջ:
4 Եփել ջեռոցում՝ 200°C 25-35 րոպե:
5 Տոմատի մածուկին ավելացնել համեմունքները, սխտորը և մանր կտրատված համեմը:
6 Հավը ջեռոցից հանելուց հետո սոուսը քսել վրան:
Բարի ախորժակ: