Կաղամբով կարկանդակ
Ախորժելի և հագեցնող կարկանդակ ամենապարզ բաղադրատոմսով:
Բաղադրիչներ
Խմոր
- 400 գ թթվասեր
- 3 հատ ձու
- 5 գ փխրեցուցիչ
- 120 գ ալյուր
- աղ
Միջուկ
- 500 գ կաղամբ
- 1 հատ գազար
- 1 հատ սոխ
- բուսայուղ
- աղ
- սև պղպեղ
- քունջութ
Պատրաստման եղանակը
1 Կաղամբը մանր կտրատել:
2 Սոխը մանրացնել:
3 Գազարը անցկացնել քերիչով:
4 Կտրատված բանջարեղենը բուսայուղով տապակել մինչև կիսապատրաստ լինելը, համեմել՝ ըստ ճաշակի: Կաղամբը պետք է խրթխրթան լինի:
Խմոր
1 Ձուն հարել, ավելացնել թթվասերը, և խառնել:
2 Ավելացնել ալյուրը և փխրեցուցիչը:
3 Խմորի մի մասը լցնել ձևամանի մեջ, վրան ավելացնել տապակված բանջարեղենը:
4 Վրան ավելացնել խմորի մյուս մասը, և վրան ցանել քունջութ՝ ըստ ցանկության:
5 Թխել ջեռոցում 180°C 40-45 րոպե:
Բարի ախորժակ: