Ալարկոտ կաղամբով դոլմա
Տապակած կաղամբը բրնձով և մսով ամենահամեղ և հագեցնող ուեստներից է, իսկ նթրիքին հասանելի է բոլորին:
Բաղադրիչներ
- 600 գ տավարի աղացած միս
- 800 գ կաղամբ
- 100 գ բրինձ
- 500 գ լոլիկ
- 2 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ
- 700 մլ ջուր
- 100 գ սոխ
- 3 ատամիկ սխտոր
- 1.5 թեյի գդալ բուսայուղ
- 1 թեյի գդալ աղացած չաման
- 1 թեյի գդալ օրեգանո
- սև պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը
1 Սոխը տպակել բուսայուղի մեջ, ավելացնել տավարի աղացած միսը:
2 Տապակել միջին կրակի վրա 7-8 րոպե:
3 Ավելացնել սխտորը և համեմունքները, և լավ խառնել:
4 Ավելացնել տոմատի մածուկը, լավ խառնել, ավելացնել նաև խոշոր կտրատված կաղամբը: Լավ խառնել, ծածկել կափարիչով, և թողնել թույլ կրակի վրա 10 րոպե:
5 Ավելացնել բլենդերով հարած լոլիկները և բրինձը:
6 Ավելացնել ջուրը, լավ խառնել, թողնել մինչև եռռալը: Եռռալուց հետո ծածկել կափարիչով, թողնել թույլ կրակին 20 րոպե:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստու ենք սիրով:
Պատրաստու ենք սիրով: