Տոլմայից հրաժարվե՞լ.- Ոչ: Պահքի բրնձով տոլմա

Բաղադրիչներ

300 գ կլոր բրինձ` կիսաեփ

100 գ երկար բրինձ` կիսաեփ

670 գ թուփ

1 գլուխ սոխ

2-3 ճ/գ տոմատի մածուկ

½ կապ համեմ

200-220 մլ.լ բուսայուղ

1 ճ/գ չոր ռեհան

1 ճ/գ չոր ծիտրոն

1 ճ/գ չոր սամիթ

1 թ/գ կարմիր պղպեղ

1-2 թ/գ աղ

Պատրաստման եղանակը

Սոխը մանր կտրատել, տապակել և թողնել մինչև ոսկեգույն երանգ կստանա

Ավելացնել կարմիր պղպեղ, չոր ռեհան, ծիտրոն, սամիթ, տոմատի մածուկ

Ավելացնել կիսաեփ բրինձը, լավ խառնել, տապակել ևս 2 րոպե

Ավելացնել մանրացրած համեմ, աղ, լավ խառնել և վերցնել կրակից

Կաթսայի հատակին մի քանի հատ թուփ դնել, ապա փաթաթած տոլման շարել (յուրաքանչյուր տերևի մեջ 1,05 թ/գ խճողակ դնել)

Ափսե դնել արդեն շարած տոլմայի վրա, ավելացնել այնքան ջուր, որ տոլման ամբողջությամբ ծածկվի և դնել միջին ջերմության կրակի վրա 25-30 րոպե

Կարող եք մատուցել կիտրոնով )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում