Բաղադրիչներ
100 գ սիսեռի ալյուր
300 մլ ջուր
1 սմբուկ
1 գլուխ սոխ
15 մլ խնձորի քացախ
1 ճ/գ շականակագույն շաքարավազ
մաղադանոս
ձիթայուղ
աղ
սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Սիսեռի ալյուրին ավելացնել ջուր, լավ խառնել ծածկել սննդային պոլիէթիլենով և թողնել 30 րոպե
30 րոպե անց հեռացնել առաջացած փրփուրը, ավելացնել ձիթայուղ, աղ, լավ խառնել (ստացվում է հեղուկ զանգված)։ Կաղապարի մեջ յուղաթուղթ փռել, ձիթայուղ քսել, լցնել խմորը և դնել 220°С տաքացրած ջեռոցում 20 րոպե
Սմբուկը երկարությամբ կտրատել, 2 կողմից տապակել
Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել, 2 րոպե տապակել, ավելացնել խնձորի քացախ, շականակագույն շաքարավազ, թողնել ևս 2 րոպե։ Տապակած սմբուկը մանր կտրատել և ավելացնել սոխին
Ավելացնել աղ, սև պղպեղ, մանրացրած մաղադանոս, 1 ճ/գ ձիթայուղ, խառնել և վերցնել կրակից
Խմորը բաժանել 6 հավասար եռանկյունների, յուրաքանչյուրի վրա լցնել 1-2 ճ/գ տապակած բանջարեղեն և մատուցել )))
Բարի ախորժակ