Բաղադրիչներ
½ բաժակ շաքարավազ
1 բաժակ ջուր
1 բաժակ եգիպտացորենի կամ գլյուկոզայի օշարակ
½ թ/գ սննդային կարմիր ներկ
6 մեծ խնձոր
6 հատ փայտե ձողիկներ
½ թ/գ դարչին
Պատրաստման եղանակը
Շաքարավազը, օշարակն ու ջուրը խառնել իրար, դնել ուժեղ կրակի վրա: Անընդհատ խառնել, մինչև այն սկսի եռալ, իսկ շաքարավազը լուծվել
Հենց սկսի եռալ` այլևս չխառնել, թողնել ուժեղ կրակի վրա, մինչև օշարակը հասնի 285° (շատ հարմար է օգտագործել քաղցրեղենի համար նախատեսված ջերմաչափները)
Լավ եռացնելուց հետո ավելացնել դարչին և սննդային կարմիր ներկ, լավ խառնել և վերցնել կրակից
Խնձորի կոթը հեռացնել, փոխարենն ամրացնել փայտե ձողը
Յուրաքանչյուր խնձորը թաթախել օշարակի մեջ, մի քիչ պահել օդում, որպեսզի ավելորդ օշարակը ծորա: Որևէ լայն տարայի կամ թավայի վրա ձեթ կամ կարագքսել և օշարակապատ խնձորները շարել, թողնել 1-2 ժամ
Խնձորե կոնֆետները պատրաստ են )))
Բարի ախորժակ