Պարզապես հալչում է բերանում: Թխվածք` Նեգրի ժպիտ

Բաղադրիչներ

Խմորի համար`

6 ձվի դեղնուց

1 բաժակ շաքարավազ

1 բաժակ ալյուր

0,5 բաժակ կաթ

0,5 բաժակ կակաո

5 ճ/գ ձեթ

1 թ/գ սոդա

Բաժակի չափը-250 մլ

Բեզեի համար`

6 ձվի սպիտակուց

1 բաժակ

մի պտղունց կիտրոնաթթու

Ջնարակի համար`

3 ճ/գ շաքարավազ

2 ճ/գ կակաո

7 ճ/գ կաթ

1 թ/գ ձեթ

Ընկույզ և նուշ` ձևավորելու համար

Պատրաստման եղանակը

Ձվի դեղնուցներին ավելացնել շաքարավազ և հարել 5-6 րոպե

Ավելացնել ձեթ, կաթ, կակաո, սոդա, հարել, ավելացնել ալյուր և լավ խառնել

Ջեռոցի թավայի ներսը պատել կարագով, մի քիչ ալյուր շաղ տալ, խմորը լցնել, հավասարապես տարածել և դնել 220°С տաքացրած ջեռոցում 25-30 րոպե

Պատրաստ լինելուն պես հանել, եզրերը կտրել, թողնել սառչի

Բեզեի պատրաստման համար անհրաժեշտ է 6 ձվի սպիտակուցներին ավելացնել շաքարավազ, մի պտղունց կիտրոնաթթու և հարել բարձր աստիճանի տակ 6-7 րոպե

Լցնել խոհարարական պարկի մեջ, ապա շրջանաձև լցնել բիսկվիթի վրա

Ավելացնել կտրատած ընկույզ և նուշ, դնել ջեռոցում 10 րոպե (բեզեն պետք է մի քիչ կարմրի և չորանա)

Ջնարակի համար անհրաժեշտ է շաքարավազին ավելացնել կակաո, կաթ, լավ խառնել, դնել գազօջախին՝ անընդհատ խառնելով հասցնել եռման աստիճանի

Եռալուց հետո վերցնել կրակից, ավելացնել ձեթ և լավ խառնել

Զարդարեք ջնարակով և մատուցեք )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում