Բաղադրիչներ
500-600 գ շամպինյոն
4 հատ կարտոֆիլ
1 հատ գազար
1 գլուխ սոխ
60-80 գ բրինձ
½ կապ թարմ համեմ
80 մլ.լ ձեթ
1 թ/գ կարմիր պղպեղ
1 հատ դափնու տերև
½ ճ/գ աղ
2-2,5 լ ջուր
Պատրաստման եղանակը
Սունկը բաժանել 3 մասի, 5-6 րոպե թողնել սառը ջրի մեջ: Այնուհետև 5-6 րոպե խաշել եռման ջրի մեջ և հանել կաթսայից
Գազարը կիսել, մի մասը կիսալուսնաձև կտրատալել, իսկ մյուսն անցկացնել քերիչով: Կիսալուսնաձև կտրատել սոխը
Կաթսայի մեջ ձեթ լցնել, ավելացնել կտրատած սոխն ու գազարը, ավելացնել կարմիր պղպեղն ու դափնու տերևը և տապակել 10 րոպե
Ավելացնել ջուր, կտրատած կարտոֆիլ, թողնել եռա, ապա ևս 15-20 րոպե թողնել եփվի
Ավելացնել բրինձը, սունկը, աղը և թողնել թույլ կրակին ևս 20-25 րոպե: 15 րոպե անց հանել դափնու տերևը
Զարդարել մանրացված համեմով և մատուցել )))
Բարի ախորժակ