Չեք պատկերացնի ինչքան համեղ, ախորժելի և նրբաբույր թխվածք է ստացվում։ Խնձորով թխվածք

Բաղադրիչներ

3 ձու

0,5 թ/գ աղ

10 գ վանիլին

200 գ շաքարավազ

100 մլ ձեթ

100 գ թթվասեր

240 գ ալյուր

1 թ/գ փխրեցուցիչ

Միջուկի համար՝

3 խնձոր

1 թ/գ դարչին

40 գ ալյուր

30 գ շաքարավազ

3 գ կարագ

10 գ վանիլային շաքարավազ

Պատրաստման եղանակը

Ձվերի սպիտակուցներն ու դեղնուցներն առանձնացնել։ Սպիտակուցներին ավելացնել աղ, լավ հարել՝ ընթացքում ավելացնելով վանիլին, շաքարավազ

Լավ հարելուց հետո հերթականությամբ ավելացնել դեղնուցները, ձեթ, թթվասեր և լավ հարել

Ալյուրին ավելացնել փխրեցուցիչ, ապա մաս-մաս լցնել սպիտակուցներին և լավ խառնել

Խնձորները կեղևազրկել, կտրատել, ավելացնել դարչին և լավ խառնել

Կաղապարի ներսը պատել ձեթով, յուղաթուղթ փռել, լցնել խմորի մեծ մասը, ապա լցնել խնձորները և խմորի մնացած մասը ու դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 20 րոպե

Ալյուրին ավելացնել շաքարավազ, վանիլային շաքարավազ, կարագ և լավ տրորել

Ստացված զանգվածը լցնել խմորեղենի վրա և ևս 20 րոպե դնել ջեռոցում

Կարող եք մատուցել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում