Շատերիս սիրելի աղցանը, որի բաղադրատոմսը միշտ անհրաժեշտ է: Աղցան «Թաբուլե»

Բաղադրիչներ

500 գ մանր բլղուր

1 կապ հազար

1 կապ թարմ համեմ

1 կապ կանաչ սոխ

2 հատ լոլիկ

6-8 ճ/գ տոմատի մածուկ(ջրով բացած)

1 կիտրոնի հյութ

200-250 մլ.լ. բուսայուղ

1-1,05 թ/գ աղ

1 թ/գ կարմիր պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Բլղուրի վրա եռման ջուր լցնել այնքան, որ այն ծածկվի և թողնել

Համեմը, սոխը մանր կտրատել, հազարի տերևների լայն մասն առանձնացնել զարդարելու համար` մ նացած մասը մանր կտրատել

Լոլիկը խորանարդաձև կտրատել

Թողնե բլղուրը սառչի, ապա ավելացնել բուսայուղը, տոմատի մածուկը, աղը, կարմիր պղպեղը և լավ խառնել

Ավելացնել կտրատած բաղադրիչները, 0,5 կիտրոնի հյութը և լավ խառնել

Մատուցվող ափսեյի մեջ առանձնացված հազարի տերևներ փռել, լցնել աղցանը, զարդարել կիտրոնով և մատուցել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում