Շա՜տ փափուկ, նրբահամ և չափազանց գեղեցիկ տորթ` ելակով

Բաղադրիչներ

5 ձու

50 մլ ձեթ

50 մլ կաթ

60 գ ալյուր

0,5 թ/գ կիտրոնի հյութ

110 գ շաքարի փոշի

250 մլ 33 % սերուցք

2 ճ/գ ելակի ջեմ

Ելակ` զարդարելու համար

Կաղապարի չափը- 28*18 սմ

Պատրաստման եղանակը

Ձեթին ավելացնել կաթ, լավ խառնել, ավելացնել ալյուր լավ խառնել

Ավելացնել 5 ձվի դեղնուց, լավ խառնել և թողնել մի կողմ

5 ձվի սպիտակուցին ավելացնել 0,5 թ/գ կիտրոնի հյութ, լավ հարել` ընթացքում ավելացնելով 50 գ շաքարի փոշի

Ստացված զանգվածը մաս-մաս ավելացնել դեղնուցով զանգվածին և լավ խառնել

Լցնել կաղապարի մեջ և դնել 170°С տաքացրած ջեռոցում 25 րոպե

Ստացված խմորը հավասարեցնել, վերևի բարակ շերտը հեռացնել

Կրեմի պատրաստման համար անհրաժեշտ է սերուցքը լավ հարել, ավելացնել 60 գ շաքարի փոշի և շարունակել հարել

Կրեմի մի մասը լցնել խմորի վրա, հավասարապես տարածել, ավելացնել ելակի ջեմ

Ավելացնել կրեմի մնացած մասը, ապա զարդարել թարմ ելակներով (բաժանել 2 մասի և շարել)

Եզրերը ձևավորել, 2-3 ժամ թողնել սառնարանում

Կարող եք վայելել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում