Նրբահամ, փափուկ և շատ հեշտ պատրաստվող խմորեղեն, որը կդառնա ձեր թեյի սեղանի անբաժան մասը։ Ռուլետ՝ եփովի կրեմով

Բաղադրիչներ

4 ձվի դեղնուց + 3 ճ/գ շաքարավազ

4 ձվի սպիտակուց + 2 ճ/գ շաքարավազ

1 ճ/գ կիտրոնի հյութ

աղ

1 թ/գ վանիլի էքստրաքտ

4 ճ/գ ալյուր

Կրեմի համար՝

500 մլ կաթ

1 թ/գ վանիլային էքստրակտ

0,5 կիտրոնի կեղև

4 ձվի դեղնուց + 80 գ շաքարավազ, 2 ճ/գ եգիպտացորենի օսլա

Կաղապարի չափը՝ 30*40 սմ

Պատրաստման եղանակը

Ձվի սպիտակուցներն ու դեղնուցներն առանձնացնել, դեղնուցներին ավելացնել շաքարավազ, վանիլի էքստրաքտ և լավ հարել

Ավելացնել ալյուր, խառնել

Սպիտակուցներին ավելացնել մի պտղունց աղ, շաքարավազ, լավ հարել

Մաս-մաս ավելացնել դեղնուցներին, լավ խառնել, լցնել կաղապարի մեջ և դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 12 րոպե

Ռուլետի պես փաթաթել սրբիչի մեջ և 10 րոպե թողնել սառնարանում

Կրեմի պատրաստման համար անհրաժեշտ է կաթին ավելացնել վանիլային էքստրաքտ, կիտրոնի կեղև, 6 րոպե թողնել միջին ջերմության կրակի վրա

Առանձին տարայի մեջ 4 ձվին ավելացնել 80 գ շաքարավազ, 2 ճ/գ եգիպտացորենի օսլա, լավ խառնել, ավելացնել արդեն տաք կաթը, խառնել և դնել կրակին

Թողնել մինչև թանձրանա։ Լցնել ապակե տարայի մեջ, 10 րոպե թողնել սառնարանում

Բացել բիսկվիթը, լցնել կրեմը, փաթաթել, շաքարի փոշի ցանել և մատուցել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում