Նրբահամ, չափազանց գեղեցիկ և յուրօրինակ թխվածք` կաթնաշոռով

Բաղադրիչներ

400 գ ալյուր

2 ձու

180 գ կարագ կամ մարգարին

3 ճ/գ թթվասեր

100 գ շաքարավազ

1 թ/գ փխրեցուցիչ

1 թ/գ վանիլային շաքարավազ

աղ

Միջուկի համար`

400 գ կաթնաշոռ

2 ճ/գ թթվասեր

80 շաքարավազ

1 ձու

1 թ/գ վանիլային շաքարավազ

1 թ/գ ջեմ

շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը

Խոր տարայի մեջ ալյուր լցնել, կարագը թաթախել ալյուրի մեջ և քերել

Ձուն և շաքարավազը առանձին խառնել իրար, ավելացնել վանիլային շաքարավազ, աղ և լավ խառնել

Ավելացնել ալյուրին, ավելացնել նաև թթվասեր, փխրեցուցիչ և լավ խառնլ

Խմոր հունցել, բաժանել 2 անհավասար մասերի: Փոքր մասը դնել պոլիէթիլենի մեջ, 40 րոպե թողնել սառցարանում: Մեծ մասը դնել պոլիէթիլենի մեջ և 40 րոպե թողնել սառնարանում

Առանձին տարայի մեջ կաթնաշոռ լցնել, ավելացնել շաքարավազ, թթվասեր, 1 ձու, վանիլային շաքարավազ և լավ խառնել

Ջեռոցի թավայի վրա յուղաթուղթ փռել, խմորի մեծ մասը դնել, ձեռքով բացել

Լցնել կաթնաշոռային միջուկը

Խմորի փոքր մասը քերել և ավելացնել կաթնաշոռին

Խմորից մի քիչ պահել, ծաղկի ձևով կտրել, շարել խմորեղենի վրա և զարդարել ջեմով

Դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 35-40 րոպե

Շաքարի փոշի ցանեք և մատուցեք )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում