Նարնջի դրական և բացասական կողմերը

Նարինջը վիտամինների մի ամբողջ պահեստ է: Այն պարունակում է  С, В1, В6, В9, А վիտամինները, ինչպես նաև կալցիում, երկաթ, կալիում, պղինձ և մագնեզիում:

Կալցիումի մեծ պարունակության շնորհիվ նարինջը ամրացնում է ոսկորները և կանխում աթերոսկլերոզի զարգացումը:

Նարինջը նվազեցնում է վնասակար խոլեստերինի ձևավորման հավանականությունը, և դրական ազդեցություն ունենում արյունատար համակարգի վրա:

В9 վիտամինը նպաստում է, որպեսզի բարելավվի հիշողությունը և ուշադրությունը:

Նարինջը օգնում հաղթահարել սթրեսը, լավացնում է տրամադրությունը և թարմության զգացողություն հաղորդում:

Եվ իհարկե, նարինջը ապահովում էС վիտամինի օրական նորման և օգնում է պայքարել վիրուսային հիվանդությունների դեմ:

Բայց նարինջը իրենց սննդակարգից պետք է բացառեն այն անձիք, ովքեր ցիտրուսների նկատմամբ ալերգիա ունեն, ովքեր արյան մեջ ունեն կալիումի բարձր մակարդակ, և նրանք, ովքեր ունեն աղեստամոքսային տրակտ:

Նաև նշենք, որ նարինջը վատ է անդրադառնում ատամի էմալի վրա, այդ պատճառով ցանկալի է նարինջ օգտագործելուց հետո լվանալ ատամաները:

Առողջ եղե՛ք:

Կիսվել Facebook-ում