Մի կտորից չեք կշտանա: Շատ համեղ տորթ` ամենանուրբ կրեմով և կարամելով

Բաղադրիչներ

4 ձու

400 գ խտացրած կաթ

200 գ կարագ

8 գ փխրեցուցիչ

65 գ կակաո

վանիլին

315 գ ալյուր

Կաղապարի չափը` 26 սմ

Կրեմի համար`

5 ճ/գ գ շաքարավազ

1 ձվի դեղնուց

1 ճ/գ եգիպտացորենի օսլա

1 ճ/գ ալյուր

վանիլին

400 մլ կաթ      

200 մլ 35% սերուցք

200 գ խտացրած կաթ

Կարամելի համար`

150 գ շաքարավազ

120 մլ սերուցք

30 գ կարագ

կակաո

Պատրաստման եղանակը

4 ձու կոտրել, ավելացնել 400 գ խտացրած կաթ, խառնել, ավելացնել հալած կարագ

Ալյուրը, կակաոն, փխրեցուցիչը խառնել իրար, մաղել ձվի վրա, խառնել, բաժանել 8 հավասար մասերի

Սննդային թղթի վրա կաղապարի չափին համապատասղան շրջանակ գծել, խմորի յուրաքանչյուր մասը տարածել, դնել 200°С տաքացրած ջեռոցում 6 րոպե

Կրեմի պատրաստման համար թավայի մեջ լցնել եգիպտացորենի օսլան, ալյուրը, շաքարավազը, վանիլինը, 1 ձվի դեղնուցը, խառնել, ավելացնել կաթ և դնել թույլ կրակի վրա: Խառնել փայտե կամ սիլիկոնե գդալով, որպեսզի գույնը չմգանա

Սերուցքը հարել նախ թույլ ուժգնությամբ, ապա`  ամենաուժեղ

Ավելացնել 1 տուփ խտացրած կաթ, հարել․ այնուհետև քիչ-քիչ ավելացնել եփած կրեմը և շարունակել հարել

Շերտերին ըստ հերթականության կրեմ քսել և շարել իրար վրա

Կարամելի համար թավայի մեջ շաքարավազ լցնել, դնել թույլ կրակին, որպեսզի հալչի

Ավելացնել 120 մլ սերուցք, 1 րոպե անընդհատ խառնել և վերցնել կրակից, կարագ ավելացնել, խառնել, թողնել հովանա

Լցնել տորթի վրա, մի քիչ կակաո ցանել, 1-2 ժամ թողնել սառնարանում

Մատուցելու ժամանակն է )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում