Բաղադրիչներ
Նրբաբլիթների համար`
750 մլ կաթ
300 գ ալյուր
2 ձու
2 ճ/գ ձեթ
1 ճ/գ շաքարավազ
½ թ/գ աղ
Միջուկի համար`
600 գ շամպինյոն
200 մլ 10% սերուցք
1 սոխ
աղ
սև պղպեղ
Սոուսի համար`
3 ձու
150 մլ կաթ
աղ
սև պղպեղ
50 գ պանիր
Պատրաստման եղանակը
Ձուն, շաքարավազը, աղը խառնել, հարել, ավելացնել 300 մլ կաթ և դարձյալ հարել
Ավելացնել ալյուր և շարունակել հարել, մինչև կստացվի խիտ զանգված, այնուհետև ավելացնել կաթի մնացած 450 մլ մասը և հարել
Ավելացնել 3 ճ/գ ձեթ, շարունակել հարել, այնուհետև 15 րոպե թողնել հանգստանա, որից հետո կարելի է թավայի մեջ նրբաբլիթներ պատրաստել
Սոխը և սունկը կտրատել: Թավայի մեջ առանց ձեթի տապակել սունկը, գույնը փոխելուն պես ձեթ և սոխ ավելացնել, թողնել մի քիչ տապակվի, և համեմել աղով ու սև պղպեղով։ Ավելացնել 1 ճ/գ ալյուր և լավ խառնել
Ավելացնել 200 մլ սերուցք, խառնել այնքան մինչև մի քիչ թանձրանա
Յուրաքանչյուր նրբաբլիթի մեջ 2 ճ/գ միջուկ դնել, միակողմանի փաթաթել
Հրակայուն տարայի ներսը պատել կարագով, լցոնված նրբաբլիթները դասավորել
Սոուսի համար 3 ձվին ավելացնել 150 մլ կաթ, աղ սև պղպեղ, լավ խառնել
Սոուսը լցնել նրբաբլիթների վրա և քերած պանիր ավելացնել
Դնել 180°C տաքացրած ջեռոցում 35 րոպե
Մեր ջեռեփուկը պատրաստ է, իսկ ձերը° )))
Բարի ախորժակ