Բաղադրիչներ
6 կգ հնդկահավ
2 թ/գ աղ
2 թ/գ կարմիր պղպեղ
1 թ/գ սև պղպեղ
1 թ/գ կարրի
0,5 թ/գ սխտորի փոշի
100 գ հալեցրած կարագ
2 ատամիկ սխտոր
0,5 կիտրոնի կեղևի քերուկ (եթե կիտրոնը փոքր է` վերցնել 1-ը)
Լցոնելու համար`
1 կիտրոն
2 խնձոր
1 գազար
2 ատամիկ սխտոր
Վերջնական տեսքի համար`
1 թ/գ տոմատի մածուկ
1 թ/գ մայոնեզ կամ թթվասեր
1 թ/գ կարրի
Պատրաստման եղանակը
Աղը, կարմիր պղպեղը, սև պղպեղը, կարրին, սխտորի փոշին խառնել իրար
Հնդկահավը մաքրել, լվանալ, ներսից և դրսից համեմել համեմունքների խառնուրդով (փորձեք կաշին չվնասելով` մի փոքր առանձնացնել այն մսից և համեմել նաև այդ հատվածները), 2 օր թողնել սառնարանում:
Հալած կարագին ավելացնել ճզմած սխտոր, կիտրոնի կեղևի քերուկ, 0,5 գդալ աղ, լավ խառնել
Հանել հնդկահավը սառնարանից, ներսից և դրսից համեմել
Խնձորը, կիտրոնը, գազարը, սխտորը կտրատել և լցնել հնդկահավի մեջ
Ջեռոցի համար նախատեսված թավայի մեջ սննդային թուղթ փռել, հնդկահավը տեղափոխել նրա մեջ, կապել տոտիկները, ծածկել փայլաթիթեղով այնպես, որ բաց հատվածներ չմնան, ավելացնել 0,5 բաժակ ջուր և դնել 150°С տաքացրած ջեռոցում՝ 2,5-3 ժամ
Որից հետո հանել փայլաթիթեղը, տոմատի մածուկը, թթվասրը և կարրին խառնել իրար և խոհանոցային վրձինով տարածել այն ամբողջ հնդկահավի վրա
Դնել 200-220°С տաքացրած ջեռոցում, թողնել այնքան մինչև կկարմրի
Կարելի է մատուցել կիտրոնի կամ ցանկացած բանջարեղենի հետ )))
Բարի ախորժակ