Հիանալի տաք ուտեստ. փափուկ խմոր և հյութալի միջուկ

Մսով տաք ուտեստ
1 ժամ 15 րոպե
Այս ուտեստը կարող եք պատրաստել նաև ջեռոցում:

Բաղադրիչներ

Միջուկ

  • 350 գ աղացած միս (տավար և խոզ)
  • 1-2 ատամիկ սխտոր
  • 50 գ պանիր
  • աղ
  • պղպեղ
  • մաղադանոս

Խմոր

  • 2 հատ ձու
  • 150 գ թթվասեր
  • 150 գ ալյուր
  • 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ
  • 0.5 թեյի գդալ աղ
  • 1 թեյի գդալ շաքարավազ
  • 1 հատ սոխ
  • 1 հատ գազ

Պատրաստման եղանակը

1 Աղացած մսի մեջ ավելացնել աղ, պղպեղ, ճզմված սխտոր, քերված պանիր, կտրատված մաղադանոս և լավ խառնել:
2 Այս զանգվածից գնդիկներ պատրաստել և տապակել:
3 Առանձին տապակել մանր կտրատված սոխը և քերված գազարը:
4 Խմորը պատրաստելու համար ձուն, աղը, շաքարավազը խառնել, ավելացնել թթվասեր ու կրկին խառնել:
5 Ալյուրի մեջ փխրեցուցիչ ավելացնել, խառնել ու լցնել ձվով զանգվածի մեջ:
6 Վերջում այս զանգվածի մեջ ավելացնել տապակված սոխն ու գազարը և լավ խառնել:
7 Խմորը լցնել մսով գնդիկների թավայի մեջ և եփել մոտ 20 րոպե (թույլ կրակի վրա և ծածկված կափարիչով): Երբ ուտեստը գրեթե պատրաստ կլինի, վրան քերված պանիր շաղ տալ:
8 Մատուցելիս վրան մաղադանոս շաղ տալ:
Բարի ախորժակ
Կիսվել Facebook-ում

Մեկնաբանություններ

Ваш адрес email не будет опубликован.