Հայկական խոհանոցն առանձնանում է նաև իր՝ յուրաքանչյուր շրջանին բնորոշ խոհանոցային առանձնահատկություններով: Արցախի գաթա

Բաղադրիչներ

170 մլ կաթ

20 գ խմորիչ

2 ձու

80 գ փափուկ կարագ

120 գ շաքարավազ

աղ

1 թ/գ վանիլային շաքարավազ

500-550 գ ալյուր

1 ճ/գ ձեթ

խորիզի համար`

150 գ փափուկ կարագ

130 գ շաքարավազ կամ շաքարի փոշի

1 թ/գ վանիլային շաքարավազ

220-230 գ ալյուր

Պատրաստման եղանակը

Տաք կաթին ավելացնել խմորիչը, 1 թ/գ շաքարավազը, լավ խառնել, ավելացնել 4 ճ/գ ալյուր, խառնել, ծածկել և թողնել 20 րոպե

Փափուկ կարագին ավելացնել շաքարավազ, 0,5 թ/գ աղ, վանիլային շաքարավազ, լավ խառնել

Ավելացնել ձու (2 ձու կոտրել, 1-ի դեղնուցն առանձնացնել), լավ խառնել

Ստացված խառնուրդն ավելացնել արդեն հասունացած խմորիչով կաթին, լավ խառնել, ավելացնել ալյուրի մնացած մասը, հունցել (որպեսզի ավելի հեշտ հունցվի` անկյուններով ավելացնել 1 ճ/գ ձեթ): Ծածկել և թողնել 40 րոպե

Հասունացած խմորը ևս մեկ անգամ հունցել և թողնել 20-25 րոպե

Խմորը բաժանել 6 հավասար մասերի, գնդեր անել, ծածկել և թողնել 10 րոպե

խորիզի համար` փափուկ կարագին ավելացնել շաքարավազ, վանիլային շաքարավազ, լավ խառնել, ավելացնել ալյուր` խառնել, այնուհետև ձեռքով մի քիչ տրորել

Գնդերը մի փոքր գրտնակել, կարագ քսել, խորիզ լցնել և փակել` ծայրերը հավաքելով

Թողնել մի քանի րոպե, այնուհետև գրտնակել, ձվի դեղնուց քսել, պատառաքաղով ձևավորել, ծակծկել, դնել 190°С տաքացրած ջեռոցում 15 րոպե

Գաթան ձե ՛ զ է սպասում  )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում