Հայկական ավանդական մածունով գաթա․ սիրելի անուշեղենը պատրաստեք Ձեր զեռքերով

Խորիզով գաթա

Բաղադրիչներ
Խմոր
2 հատ ձու
50 գ շաքարավազ
1 բաժակ մածուն
250 գ կարագ
1 թեյի գդալ սոդա
1 թեյի գդալ վանիլին
3-4 բաժակ ալյուր

Խորիզ
2 ճաշի գդալ յուղ
150 գ ալյուր
150 գ շաքարավազ
1 թեյի գդալ վանիլին

Պատրաստման եղանակը

Ձուն և շաքարավազը միասին հարել։

Ավելացնել մածունը և հալեցրած կարագը, լավ խառնել։

Ավելացնել սոդան, վանիլինը և ալյուրը, դանդաղ խառնել։

Պինդ խմոր ստնաալուց հետո ձեռքոց հունցել։

Բաժանել երկու գնդի, դնել սննդային տոպրակի մեջ, թղնել հանգստանա։

Խորիզի համար 2 ճաշի գդալ յուղին ավելացնել շաքարավազը, ալյուրը և վանիլինը, ձեռքով լավ խառենլ, մինչև միասեռ զանգված ստացվի։

Խմորը գրտնակով բացել, մեջտեղում լցնել խորիզը, ծայրերից փակել։

Խմորը շրջել, ձեռքերով բացել և ձև տալ։

Կարող եք նաև խմորը փոքր կտորներով ստանալու համար ռուլետի նման ոլորել, և կտրատել ձևավոր դանակով։

Գաթաների երեսին քսել ձու, պատառաքաղով անցքեր անել։

Թխել 180 աստիճան տաքությամբ ջեռոցում 30-40 րոպե։

Բարի ախորժակ։
Պատրաստում ենք սիրով։

Կիսվել Facebook-ում