Բաղադրիչներ
4 հատ հավի կրծքամիս
200 գ փափուկ կարագ
1 թ/գ կիտրոնի հյութ
սամիթ և մաղադանոս
աղ
սև պղպեղ
200 գ ալյուր
4-5 ձու
Սպիտակ հաց
Պատրաստման եղանակը
Սամիթն ու մաղադանոսը մանր կտրատել, ավելացնել կարագ, աղ, կիտրոնի հյութ և լավ խառնել
Ստացված զանգվածը դնել սննդային պոլիէթիլենի մեջ, փաթաթել և դնել սառցարանում
Հավի կրծքամիսը երկարությամբ կիսել, ծեծել, համեմել աղով, սև պղպեղով
Արդեն լավ սառած կարագը հանել, բաժանել մասերի` ըստ հավի ֆիլեյի քանակի
Յուրաքանչյուր կտորը դնել հավի ֆիլեյի մեջ և ամուր փաթաթել, 30 րոպե դնել սառնարանում
Առանձին տարայի մեջ ձու կոտրել, համեմել աղով, սև պղպեղով, խառնել, ավելացնել 1 ճ/գ ջուր կամ կաթ
Սպիտակ հացն անցկացնել բլենդերով, լցնել առանձին տարայի մեջ
Առանձին տարայի մեջ լցնել ալյուր
Կոտլետները հանել սառնարանից, թաթախել նախ ալյուրի, ապա ձվի և հացի փշրանքների մեջ, նորից ձվի, ապա փշրանքների մեջ` ձեռքով լավ ամրացնելով
Թավայի մեջ ձեթը լցնել այնքան, որ ծածկի կոտլետները, լավ տաքացնել, այնուհետև կոտլետները տապակել
Դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 15 րոպե
Համտեսելու ժամանակն է )))
Բարի ախորժակ