Կարտոֆիլի ա՛յս բաղադրատոմսին քչերն են ծանոթ։ Կարտոֆիլը՝ կաթնային սոուսով

Բաղադրիչներ

7 հատ կարտոֆիլ

40 գ կարագ

2 ճ/գ ալյուր

2 բաժակ կաթ

0,5 թ/գ աղ

0,5 թ/գ մշկընկույզ

150 գ պանիր

մաղադանոս

Պատրաստման եղանակը

Կարտոֆիլը շրջանաձև կտրատել, ավելացնել սառը ջուր, թողնել 5 րոպե, ապա չորացնել

Կաղապարի ներսը պատել ձեթով, շարել կարտոֆիլները, համեմել աղով, սև պղպեղով, դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 40-45 րոպե

Կաթսայի մեջ կարագ դնել, ավելացնել ալյուր, լավ խառնել, ավելացնել կաթ՝ խառնելով եփել այնքան, մինչև թանձրանա

Ավելացնել 0,5 թ/գ աղ և մշկընկույզ, թողնել ևս 2 րոպե և վերցնել կրակից

Ստացված սոուսն ավելացնել կարտոֆիլին, ավելացնել քերած պանիր և ևս 15 րոպե դնել ջեռոցում

Զարդարել մանրացրած մաղադանոսը և մատուցել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում