Լցոնած պղպեղ
Այս բաղադրատոմսը տաք նախուտեստ պատրաստելու հիանալի տարբերակ է:
Բաղադրիչներ
- 1 հատ սոխ
- 250 գր աղացած միս
- 3 հատ ձու
- 100 գր պանիր
- 250 գր ֆետա պանիր
- 1/4 թեյի գդալ աղացած սև պղպեղ
- 1/2 թեյի գդալ աղ
- 4 հատ քաղցր պղպեղ
- 1 հատ լոլիկ
Պատրաստման եղանակը
1 Պատրաստել սոխարած, ավելացնել աղացած միսը և տապակել, պանիրները մանր կտրատել:
2 Տարայի մեջ խառնել ձուն, տապակած միսը, պանիրները, համեմել աղով և պղպեղով:
3 Պղպեղները կիսել, շարել յուղաթերթով ծածկված սկուտեղի վրա, վրան բուսական յուղ քսել:
4 Լցոնել պղպեղները միջուկով և եփել ջեռոցում մոտ 25 րոպե 230°C ջերմաստիճանում:
5 Լոլիկները շրջանաձև կտրել, շարել պղպեղների վրա և ևս 5 րոպե դնել ջեռոցում:
Բարի ախորժակ