Բաղադրությունը
- 1 հատ գազար,
- 1 հատ սոխ,
- 2 կտոր հաց,
- 1 հատ բուլղարական պղպեղ,
- 1 ատամիկ սխտոր,
- 2 հատ թթու վարունգ,
- 3 ճաշի գդալ ձեթ,
- կանաչի,
- կարմիր լոբի,
- աղ,
- պղպեղ:
Պատրաստման եղանակը
Հացը խորանարդներով կտրատել և մի փոքր տապակել (առանց ձեթի) չոր թավայի մեջ:
Սոխը մանր կտրատել և սոխարած պատրաստել: Սոխարածի վրա ավելացնել քերիչով անցկացված գազարը:
Բուլղարական պղպեղը, թթու վարունգը և կանաչին կտրատել:
Լոբին խաշել կամ էլ կարելի է օգտագործել պահածոյացված լոբի:
Միավորել բոլոր բաղադրիչները՝ լոբին, թթու վարունգը, բուլղարական պղպեղը, տապակված սոխը և գազարը: Ավելացնել կանաչին, ճզմված սխտորը, աղը և պղպեղը և լավ խառնել:
Վրան շաղ տալ պատրաստված չորահացը:
Բարի ախորժակ