Ինչպե՞ս ջեռոցում պատրաստել իշխանը, որպեսզի այն հյութալի ստացվի

Բաղադրությունը

  • 1 կգ իշխան,
  • սև պղպեղ,
  • աղ
  • ձիթապտղի ձեթ,
  • 1 հատ լիմոն,
  • կանաչի,
  • 2 հատ լոլիկ:

Պատրաստման եղանակը

Ձուկը մաքրել, լավ լվանալ, այնուհետև թղթե անձեռոցիկով չորացնել:

Վրան ձեթ քսել և երկու կողմից 3-4 հատ կտրվածք անել:

Ձկան վրա բոլոր կողմերից աղ և սև պղպեղ քսել և թողնել այդպես 20 րոպե, որ մարինացվի:

Այնուհետև լիմոնը կտրել 2 մասի, մեկ մասը ճզմել ձկան վրա:

Ջեռոցի ամանի մեջ փայլաթիթեղ փռել, ձուկը դնել վրան, կողքերից մի փոքր ծալել, վրան կրկին ձեթ շաղ տալ և ուղարկել ջեռոցը: Եփել 20 րոպե 220 ջերմաստիճանում:

Մնացած բաղադրիչները հարկավոր են ձուկը ձևավորելու համար: Մնացած լիմոնը, լոլիկը և կանաչին կտարտել և ձևավորել պատրաստի ձուկը:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում