Ձաձիկի սոուս
Բաղադրությունը
1-2 հատ վարունգ
աղ
200 գ հունական մանծուն կամ թթվասեր
1 ատամիկ սխտոր
1 կապ սամիթ
1 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ
1 ճաշի գդալ ձիթայուղ
Պատրաստման եղանակը
Վաղունգի կեղևը մաքրել, անցկացնել մանր քերիչով: Ավելացնել մի փոքր աղ, և լավ խառնել:
Թթվասերին ացելացնել քերած սխտոր:
Սամիթը մանր կտրատել, ավելացնել թթվասերին:
Ավելացնել ձիթայուղը և կիտրոնի հյութը:
Քերած վարունգի հյութը քամել, և ավելացնել թթվասերին:
Լավ խառնել, և մատուցել:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստում ենք սիրով: