Դեռ չե՞ս փորձել այս գրավիչ բլիթները, շտապի՛ր պատրաստել և ուրախացնել սիրելիներին այս համեղ ու աշորժելի բլիթներով։

Բաղադրիչներ

300 գ աալյուր

Աղ

5 գ վանիլային շաքարավազ

200 մլ կաթ

30 գ շաքարավազ

7 գ խմորիչ

1 ձու

30 գ հալեցրած կարագ

Կրեմի համար՝

60 գ շաքարավազ

1 ձու

30 գ եգիպտացորենի օսլա

300 մլ տաք կաթ

5 գ վանիլային շաքարավազ

20 գ կարագ

60 գ մանրացրած շոկոլադ

1 ձվի դեղնուց + 1 ճ/գ կաթ

Պատրաստման եղանակը

Ալյուրին ավելացնել մի պտղունց աղ, վանիլային շաքարավազ

Կաթին ավելացնել շաքարավազ, խմորիչ, խառնել, ծածկել, 15 րոպե թողնել, ապա ավելացնել ալյուրին

Ավելացնել 1 ձու, հալեցրած կարագ, խմոր հունցել, ծածկել և 45 րոպե թողնել

Խմորը բաժանել 2 մասի, ուղղանկյունաձև գրտնակել

Շաքարավազին ավելացնել ձու, եգիպտացորենի օսլա, 100 մլ կաթ և լավ խառնել

Ավելացնել մնացած 200 մլ կաթն ու դնել կրակին։ Խառնեկով եփել այնքան, մինչև թանձրանա

Վերցնել կրակից, ավելացնել վանիլային շաքարավազ, կարագ և լավ խառնել

Ստացված կրեմը լայնությամբ լցնել խմորի շերտի կետրոնական մասում, ավելացնել մանրացրած շոկոլադ և 2 կողմից ամրացնել

Բաժանել մասերի, ծածկել և 20 րոպե թողնել։ 1 ձվի դեղնուցին ավելացնել 1 ճ/գ կաթ, լավ խառնել, քսել բլիթներին և դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 25 րոպե

Զարդարել ըստ ճաշակի և մատուցել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում