Դդմիկով ռուլետ
Անչափ համեղ և սննդարար ուտեստ:
Բաղադրիչներ
- 500 գ դդմիկ
- 3 հատ ձու
- 2 ճաշի գդալ թթվասեր
- 3-4 ճաշի գդալ ալյուր
- աղ
- սև պղպեղ
Միջուկ
- 2 հատ հալած պանիր
- 2-3 ատամիկ սխտոր
- 3-4 ճաշի գդալ թթվասեր
- 2 հատ լոլիկ
- 1 հատ պղպեղ
- սամիթ
Պատրաստման եղանակը
1 Դդմիկը անցկացնել քերիչով, թողնել քամվի:
2 Ձուն հարել, ավելացնել աղ և սև պղպեղ:
3 Քերած դդմիկը լավ քամել, և խառնել հարած ձվին:
4 Ավելացնել թթվասերը, ալյուրը, և լավ խառնել:
5 Յուղաթղթի վրա քսել բուսայուղ, դդմիկի խառնուրդը հավասարչափ լցնել, թխել 180°C տաքությամբ 10-15 րոպե:
Միջուկ
1 Հալած պանրրին ավելացնել թթվասերը, և լավ խառնել:
2 Սամիթը մանր կտրատել:
3 Լոլիկը և պղպեղը կտրատել:
4 Պանրային սուսը հավասարաչափ քսել թխված շերտին:
5 Սամիթը ցանել շերտի վրա:
6 Լոլիկը և պղպեղը շարել շերտի վրա, և ոլորել:
Բարի ախորժակ: