Բրինձն այսքան համեղ դեռ չեր ստացվել: Հավի մսով և բրնձով տապակի բավականին հեշտ և շատ համեղ բաղադրատոմս

Բաղադրիչներ

2 հատ կարմիր պղպեղ

2 հատ կանաչ պղպեղ

1 գլուխ սոխ

2 հատ լոլիկ

3 ճ/գ ձիթայուղ

700 գ հավի կրծքամիս

350 գ բրինձ

1 թ/գ տոմատի մածուկ

1 թ / գ աղ

½ թ/գ անանուխ

½ թ/գ սև պղպեղ

½ թ/գ կարմիր պղպեղ

200 մլ եռացրած ջուր

(եթե լոլիկները հյութալի չեն` ջրի քանակը 2 անգամ ավելացնել)

Պատրաստման եղանակը

Պղպեղները, լոլիկը, սոխը խորանարդաձև կտրատել

Թավայի մեջ ձիթայուղ լցնել, նախ տապակել սոխը` 1 րոպե, այնուհետև ավելացնել կտրատած պղպեղները, թողնել 2 րոպե

Հավի կրծքամիսը միջին խորանարդիկներով կտրատել, ավելացնել տապակին և թողնել այնքան, մինչև միսը սպիտակ երանգ կստանա (ընթացքում մի քանի անգամ խառնել)

Ավելացնել կտրատած լոլիկը, տոմատի մածուկը, աղը, անանուխը, սև և կարմիր պղպեղները, լավ խառնել, փակել կափարիչը և 7-8 րոպե տապակել

Տապակին ավելացնել բրինձ, եռացրած ջուր, խառնել, փակել կափարիչը և թողնել գազօջախին այնքան, մինչև մթերքները ջուրն ամբողջությամբ կկլանեն

Մատուցելու ժամանակն է )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում