Բաղադրիչներ
Կաթնաշոռային շերտի համար`
400 գ կաթնաշոռ (5%)
8 գ վանիլային շաքարավազ
3 ճ/գ թթվասեր
1 ձու
40 գ եգիպտացորենի օսլա
100 գ շաքարավազ
Խմորի համար`
5 ձու
80 գ շաքարավազ
80 գ ալյուր
20 գ կակաո
½ թ/գ փխրեցուցիչ
8 գ վանիլային շաքարավազ
2 ճ/գ տաք ջուր
(Կաղապարի չափը` 30/40 սմ)
Պատրաստման եղանակը
Կաթնաշոռը, շաքարավազը, վանիլային շաքարավազը, ձուն, թթվասրը, եգիպտացորենի օսլան խառնել իրար և լավ հարել (հարմար է բլենդերով)
Կաղապարի մեջ սննդային թուղթ փռել և ստացված զանգվածը լցնել, հարթեցնել, թողնել մի կողմ
Խմորի համար՝ ձվերի դեղնուցն առանձնացնել սպիտակուցներից: Սպիտակուցի մեջ մի պտղունց աղ լցնել, լավ հարել` ընթացքում քիչ-քիչ ավելացնելավ շաքարավազ, ավելացնել վանիլային շաքարավազ, հարել այնքան մինչև կստացվի պինդ փրփուրի պես զանգված
Այժմ մեկ առ մեկ ավելացնել ձվի դեղնուցներն ու հարել
Ալյուրը, կակաոն, փխրեցուցիչը խառնել իրար և մի մասը մաղել խմորի վրա
Լավ խառնել, ավելացնել 1 ճ/գ տաք ջուր, շարունակել խառնել, այնուհետև ավելացնել ալյուրի մնացած մասը, խառնել, ավելացնել ևս 1 ճ/գ ջուր և խառնել
Ստացված խմորային զանգվածն ավելացնել կաթնաշոռային զանգվածի վրա, հարթեցնել, փխել 180°C տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե
Հանել ջեռոցից, շրջել մեկ այլ սննդային թղթի վրա, որի օգնությամբ էլ կարող եք փաթաթել ռուլետը։ Նույն թղթով փաթաթել, որպեսզի փափուկ մնա
Հովանալուց հետո կարելի է կտրտել, շաքարի փոշի ցանել և մատուցել )))
Բարի ախորժակ