Արագ է, համեղ, գեղեցիկ և ախորժելի: Բրինձը բանջարեղոնով

Բաղադրիչներ

200 գ երկար բրինձ

100 գ գազար

100 գ սոխ

70 գ մարինացված ոլոռ

70 գ մարինացված եգիպտացորեն

180 գ քաղցր պղպեղ

3 ճ/գ ձեթ

400 մլ եռման ջուր

3 ատամիկ սխտոր

½  թ/գ սև պղպեղ

1,5 թ/գ աղ

Պատրաստման եղանակը

3 ճ/գ ձեթի մեջ, միջին ջերմության վրա, 3 րոպե տապակել խորանարդաձև կտրատած սոխը, ապա ավելացնել խորանարդաձև կտրատած գազարը

Ավելացնել խորանարդաձև կտրատած քաղցր պղպեղը, ոլոռն ու եգիպտացորենը

Համեմել աղով, սև պղպեղով, լավ խառնել և թողնել միջին ջերմության վրա 3 րոպե (կարելի ավելացնել նաև սիրելի համեմունքներից)

Բրինձը 5-6 անգամ լվանալ տաք ջրով, ապա ավելացնել տապակին, խառնել, թողնել 2 րոպե

Ավելացնել եռման ջուր, թողնել եռա, ապա փակել կափարիչն ու թողնել թույլ կրակին 15-20 րոպե

Մատուցելու ժամանակն է )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում