Թեյն ավելի համեղ է, երբ մատուցվում է համեղ խմորեղենով։ Արագ, բյուջետային և փափուկ թխվածք` ջեմով

Բաղադրիչներ

2 ձու

4 ճ/գ շաքարավազ

8 գ վանիլային շաքարավազ

50 մլ կաթ

50 մլ ձեթ

110 գ ալյուր

16 գ փխրեցուցիչ

ջեմ

կաղապարի չափը 18 սմ

Պատրաստման եղանակը

Ձուն, շաքարավազն ու վանիլային շաքարավազը խառնել իրար, ավելացնել 50 մլ կաթ, խառնել, ավելացնել նույնքան ձեթ` խառնել

Ավելացնել ալյուրը, լավ խառնել, ավելացնել փխրեցուցիչը` խառնել

Կաղապարի մեջ սննդային թուղթ փռել, խմորի ьш մասը լցնել, դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 15 րոպե,

Հանել, ջեմ լցնել, ավելացնել խմորի մնացած մասը, դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 15-20 րոպե

Խոհանոցային վրձինով մի փոքր ջեմ քսել արդեն պատրաստ թխվածքին

Կարող եք զարդարել` ըստ ցանկության: Տվյալ դեպքում` օգտագործվել է նուշ

Թեյը չմոռանաք )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում