Բաղադրիչներ
Խմորի համար`
320 գ ալյուր
250 մլ մածուն
½ թ/գ աղ
½ թ/գ սոդա
1 թ/գ փխրեցուցիչ
Միջուկի համար`
2 ճ/գ ձեթ
3 թ/գ տոմատի մածուկ
150 գ պանիր
150 գ երշիկ
սոխ
լոլիկ
ձիթապտուղ
Նախատեսված է 2 պիցցայի համար
Կաղապրի չափը` 25 սմ
Պատրաստման եղանակը
Ալյուրը, աղը, փխրեցուցիչը խառնել իրար
Մածունի մեջ սոդա լցնել, լավ խառնել, ավելացնել ալյուրը և խմոր հունցել
Խմորը դնել սեղանին, ալյուրի օգնությամբ հունցել այնքան, մինչև չկպչի ձեռքերին
Խմորը բաժանել 2 մասի և գնդի ձև տալ
Սննդային թղթի վրա ձեթ քսել, խմորե գնդիկը ևս ձեթով պատել և հենց թղթի վրա ձեռքով բացել
Բոլոր բաղադրիչները` երշիկը, լոլիկը, պանիրը, սոխը և ձիթապտուղը կտրատել
Խմորի վրա տոմատի մածուկ լցնել, տարածել, դնել նախ պանիրը, այնուհետև երշիկը, սոխը, ձիթապտուղը և լոլիկը
Թխել 250°C տաքացրած ջեռոցում 10 րոպե
Պիցցան պատրաստ է )))
Բարի ախորժակ