Բուլկիներ
Անհավանական թեթև և փափուկ այս բուլկիները երբեք այսքան հեշտ չեք պատրաստել:
Բաղադրիչներ
- 300 մլ տաք կաթ
- 100 գ շաքարավազ
- 50 գ հալեցրած կարագ
- 2 հատ ձու
- 1 ճաշի գդալ խմորիչ
- 0.5 թեյի գդալ աղ
- 700 գ ալյուր
Պատրաստման եղանակը
1 Ալյուրին ավելացնել շաքարավազը, աղը, խմորիչը և խառնել:
2 Ալյուրին ավելացնել տաք կաթը, հալեցրած կարագը, ձուն և խառնել մինչ պնդանալը:
3 Խմորը հունցել մոտավորապես 5 րոպե:
4 Տարայի պատերին քսել բուսայուղ, և խմորը դնել տարայի մեջ:
5 Տարայի բերանը ծածկել սննդային թաղանթով, և թողնել՝ 1.5 ժամ խմորը հանգստանա:
6 Խմորը հանել տարայից և հունցել:
7 Խմորը բաժանել գնդերի, շարել տարայի մեջ, ծածկել և դնել տաք տեղ 40 րոպե:
8 Ձվի դեղնուցին ավելացնել 1 ճաշի գդալ կաթ և խառնել, այնուհետև քսել գնդիկների վրա:
9 Ջեռոցում թխել 20 րոպե 180° ջերմաստիճան տաքությամբ:
Բարի ախորժակ: