Բաղադրիչներ
Շոկոլադե խմորի համար`
4 ձու
150 գ շաքարավազ
100 մլ ձեթ
100 մլ կաթ
180 գ ալյուր
3 ճ/գ կակաո
1 թ/գ փխրեցուցիչ
Կաթնաշոռային միջուկի համար`
400 գ փափուկ կաթնաշոռ
1 ձու
1 ճ/գ եգիպտացորենի օսլա
2 ճ/գ վանիլային շաքարավազ
100 գ շաքարավազ
կաղապարի չափը` 13/22 սմ
Պատրաստման եղանակը
Կաթնաշոռին ավելացնել շաքարավազ, վանիլային շաքարավազ, ձու, խառնել, ավելացնել օսլան, նորից լավ խառնել և թողնել մի կողմ
Խմորի համար առանձնացնել ձվերի սպիտակուցն ու դեղնուցը։Սպիտակուցի մեջ մի պտղունց աղ լցնել, հարել։ Երբ սկսում է փրփրել` քիչ-քիչ ավելացնել շաքարավազի կեսը և շարունակել հարել (Աստիճանաբար ուժեղացնել հարիչի հզորությունը): Հարել մինչև ստացվի պինդ փրփուր
Ձվի դեղնուցներին ավելացնել մնացած շաքարավազը և հարել` մինչև ստացվի բաց երանգով, փափուկ զանգված: Աստիճանաբար ավելացնել ձեթ, հետո կաթ և շարունակել հարել
Ալյուրը, կակաոն, փխրեցուցիչը խառնել իրար, մի մասը լցնել խմորի վրա, խառնել, ավելացնել մնացած մասը, դարձյալ խառնել
Մաս-մաս ավելացնել սպիտակուցը
Տեղափոխել կաղապարի մեջ, հարթեցնել, իսկ կաթնաշոռային զանգվածը լցնել կրեմի համար նախատեսված պարկի մեջ (կարելի է պարզապես լցնել պինդ պոլիէթիլենի մեջ և մի պոքրիկ անցք անել), խմորի վրա վանդակների ձև տալ
Թխել 180°C տաքացրած ջեռոցում 40-45 րոպե
Թողնել մի քիչ հովանա և բաժանել մասերի
Վայելել մեկ բաժակ տաք սուրճի հետ )))
Բարի ախորժակ