Բաղադրությունը
- Խմոր
3 հատ ձու,
1 պտղունց աղ,
80 գ ալյուր,
20 գ կակաո,
0.5 թեյի գդալ փխրեցուցիչ,
120 գ շաքարավազ:
- Կրեմ
200 մլ կաթ,
150 գ կոկոսի քերուկ,
100 գ կարագ,
100 գ շաքարավազ:
- Ջնարակ
150գ շոկոլադ,
80 գ կաթ:
- Օշարակ
150 մլ սերուցք (10%):
Պատրաստման եղանակը
3 ձուն, 1 պտղունց աղը և շաքարավազը հարել այնքան, մինչև կստացվի փրփրուն և ուռուցիկ զանգված:
Ալյուրը, կակաոն, փխրեցուցիչը առանձին ամանի մեջ խառնել, մաղով անցկացնել և մաս-մաս ավելացնել հարված ձվով զանգվածի մեջ՝ զգուշությամբ խառնելով:
Ձևամանի (20 սմ) հատակին յուղաթուղթ փռել, խմորը լցնել մեջը և թխել 20-25 րոպե 200 ջերմաստիճանում:
Տորթը թողնել, որ հովանա:
Թավայի մեջ լցնել շաքարավազը, կաթը և կարագը և դնել միջին կրակին: Եփել այնքան, մինչև միասեռ զանգված կստացվի, այնուհետև ավելացնել կոկոսի քերուկը և մոտ 10 րոպե եփել թուլ կրակին՝ անընդհատ խառնելով:
Տորթը բաժանել 2 մասի, ուռուցիկ մասը ևս կտրել: 2 շերտերը սերուցքով թրջել: 1-ին շերտին հաստ շերտով կրեմ քսել, դնել 2-րդ շերտ, և այսպես տորթը դնել սառնարանում:
Պատրաստել ջնարակը՝ կաթով և շոկոլադով ու լցնել տորթի վրա:
Ձևավորել ըստ ցանկության:
Վերջում տորթը թողնել 2-3 ժամ սառնարանում և հետո նոր համտեսել:
Բարի ախորժակ