Այս տորթը կարող են պատրաստել անգամ խոհանոցում ոչ այնքան հմուտ աղջիկները: Շոկոլադե տորթ

Բաղադրիչներ

1 ձու

90 գ շաքարավազ

5 գ վանիլին

10 գ փխրեցուցիչ

120 մլ կաթ

60 մլ տաք ջուր

50 մլ ձեթ

200 գ ալյուր

50 գ կակաո

200 մլ սերուցք

40 գ մուգ + 40 գ կաթնային շոկոլադ

Կաղապարի չափը` 20 սմ

Պատրաստման եղանակը

Ձուն, շաքարավազը խառնել իրար և լավ հարել (պետք է հնարավորինս սպիտակի)

Ավելացնել կաթ, ձեթ, շարունակել հարել

Ալյուրը, կակաոն, վանիլինն ու փխրեցուցիչը խառնել իրար, ապա ավելացնել ընդհանուր զանգվածին և լավ խառնել

Ավելացնել տաք ջուր, լավ խառնել, տեղափոխել կաղապարի մեջ և դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում

Առանձին կաթսայի մեջ սերուցք լցնել, ավելացնել 2 տեսակի շոկոլադները և հալեցնել

Խմորեղենը թողնել սառչի, ապա եռանկյունաձև բաժանել և լցնել շոկոլադե ջնարակը։ Եվս 1 անգամ կտրված հատվածներով դանակն անցկացնել

Զարդարել ըստ ճաշակի և մատուցել )))ոչ

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում