Սմբուկի խավիար
Բաղադրիչներ
2 կգ սմբուկ
600 գ քաղցր պղպեղ
1 հատ կծու պղպեղ
600 գ լոլիկ
600 գ սոխ
2 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ
200 մլ բուսայուղ
1 թեյի գդալ խմելի-սունելի
1 ճաշի գդալ համեմի աղացած սերմ
1 թեյի գդալ իմերիթական շաֆրան
1 թեյի գդալ սև պղպեղ
3 թեյի գդալ աղ
Պատրաստման եղանակը
Սմբուկը մանր խորանարդներով կտրատել, վրան աղ ցանել, թողնել 30 րոպե:
Լոլիկը և սխտորը բլենդերով հարել:
100 մլ բուսայուղով տապակել սմբուկը:
Սոխը մանրացնել, տապակել բուսայուղով:
Քաղցր պղպեղը մանր կտրատել:
Կծու պղպեղը մանր կտրատել, խառնել քաղցր պղպեղին, ավելացնել սոխի վրա:
Տոմատի մածուկին ավելացնել համեմունքները, լցնել սոխի վրա, և լավ խառնել:
Ավելացնել լոլիկի խյուսը, և լավ խառնել:
Ավելացնել տապակած սմբուկը: Թողնել մինչև եռռալը, այնուհետև դնել թույն կրակի վրա 35 րոպե:
Լցնել ստերիլ տարաների մեջ, և պահածոյացնել: Ծածկել տաք ծածկոցով:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստում ենք սիրով: