Բաղադրիչներ
300 գ կարտոֆիլ
1 ձու
650 գ հավի կրծքամիս
1 ատամիկ սխտոր
1 թ/գ պապրիկա
աղ
30 գ կարագ
30 գ պանիր
200 գ սոխ
250 գ շամպինյոն
20 գ սամիթ
սև պղպեղ
Ձևավորման համար`
կարմիր քաղցր պղպեղ
խաշած ձվի սպիտակուց
Պատրաստման եղանակը
Կարտոֆիլը մաքրել կեղևից, խաշել (ջրի մեջ մի քիչ աղ լցնել), տրորել, ավելացնել կարագ, ձու, քերած պանիր, կտրտած սամիթ և խառնել (եթե շատ պինդ ստացվի մի փոքր ավելացրեք այն ջրից, որի մեջ խաշել եք կարտոֆիլները)
Հավի կրծքամիսը և սոխը բաժանել մեծ կտորների, ավելացնել սխտոր, աղ, պապրիկա, սև պղպեղ և բլենդերով կամ մսաղացով անցկացնել
Սունկը և սոխը մանր կտրատել, տապակել ձեթի մեջ
Մսային զանգվածը բաժանել հավասար մասերի, գնդիկներ անել, բացել, յուրաքանչյուրի մեջ 1 ճ/գ սունկ դնել
Փակել և եղեվնու ձև տալ։ Դնել 200°C տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե
Կարտոֆիլի պյուրեն լցնել կրեմի համար նախատեսված պարկի մեջ և ձևավորել ստացված եղևնիները: Դնել 180°C տաքացրած ջեռոցում 15 րոպե
Կարմիր քաղցր պղպեղից աստղիկներ ստանալ և դնել գագաթին
Կարելի է խաշած ձվի սպիտակուցը քերել, ցանել եղևնիների վրա, որը ձյան էֆեկտ կհաղորդի)))
Բարի ախորժակ