Կրեկերներ: Արագ և համեղ
50 րոպե
Բաղադրիչներ
- 2 հատ ձու
- 80 գ և ավել շաքարավազ
- 80 գ ձեթ կամ կարագ
- 50 մլ կաթ
- +/- 330 գ ալյուր
- 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ
- 1 պտղունց աղ
- վանիլին
- 50 գ չամիչ
- 15 գ քունջութ
- 15 գ կակաչի սերմ
Պատրաստման եղանակը
1 Բոլոր բաղադրիչները պետք է սենյակային ջերմաստիճանի լինեն:
2 1 հատ ձվից առանձնացնել դեղնուցը և սպիտակուցը: Դեղնուցը կօգտագործենք բլիթների մակերեսին քսելուհամար:
3 1 հատ ձուն և 1 հատ ձվի սպիտակուցը, շաքարավազը, աղը, վանիլինը, ձեթը և կաթը խառնել/հարել:
4 Ավելացնել փխրեցուցիչը և խառնել:
5 Ալյուրը մաղել, մաս-մաս ավելացնել զանգվածի մեջ՝ զուգահեռաբար խառնելով:
6 Հետո ձեռքերով տրորել խմորը:
7 Խմորը բաժանել 2 մասի: Մեկ մասում լցնել չամիչը, մյուսում՝ քունջութն ու կակաչի սերմը:
8 Խմորը բարակ գրդնակել և եռանկյունաձև կամ քառանկյունաձև կտրոներ կտրատել:
9 Ջեռոցի ամանը ծածկել յուղաթղթով, և բլիթները շարել վրան:
10 Բլիթների վրա ձվի դեղնուց քսել և պատառաքաղով նախշեր անել:
11 Թխել 180 ջերմաստիճանում 10-15 րոպե: